Opmåling

Vejledende opmåling, til vores brug for tilbud/tegning.

Med nedenstående oplysninger, kan vi tegne trappen og beregne overslags pris.

Det er ikke så svært at købe en ny trappe. Det første du skal gøre er at lave en opmåling som beskrevet nedenfor og gøre dig nogle tanker om design og materialevalg. Hent evt. inspiration i det store billedgalleri. På denne side er der trin for trin beskrevet hvordan du kommer igennem processen på en nem og overskuelig måde. Det er en god idé at læse trappens gloser,for atn forståelse de forskellige fagudtryk.

Følge tre lette steps:

1Først skal du tage stilling til hvilken type trappe du har brug for. Du kan eventuelt kikke i billedgalleriet for at se de forskellige trappetyper. Tag herefter stilling til følgende: – traditionel trappe, opsadlet. – skal trappen være med eller uden stødtrin(lukket). – svinger trappen højre/venstre set nedefra. – skal der være gelænder omkring trappehul på overetagen, hvis ja på hvilke sider.

2Opmål trappen ud fra følgende tegning. Tag de mål du kan, angiv ca. mål for resten af målene.

 

vejl_tegning

Trappehul: G x F eventuelt G1 – hvis trappehul har form som en vinkel.

Gulv til loft: C

Gulv til gulv: D

Etageadskillesen: E

1. løbsbagvange: B1

2. Løbsbagvange: B

3Vælg materiale: balystre-, mægler- og håndliste type, og hvor gelænder og værn omkring trappehul skal placeres. Tænk over og noter dig andre forhold der kan have indflydelse på trappen, såsom placering af døre og vinduer, skrå loftsvægge, skorstene/faldstammer e.l
.